Οι βασικές κοπές του χοιρινού κρέατος και πώς να τις μαγειρέψετε Το χοιρινό κρέας είναι ένα από τα αγαπημένα κρέατα των Ελλήνων. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα, μέχρι και το 2017 ήταν το πρώτο σε κατανάλωση κρέας – από το 2018…
Πώς επηρεάζεται η διαθεσιμότητα και το κόστος αγροδιατροφικών προϊόντων στην ευρωπαϊκή αγορά εξαιτίας των νέων συνθηκών; Η στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας έχει αναστατώσει σημαντικά τις παγκόσμιες γεωργικές αγορές. Αυτό έχει δημιουργήσει μεγαλύτερη αβεβαιότητα σχετικά με τη μελλοντική…
Καθώς πλησιάζει η Κυριακή του Πάσχα, όλη η Ελλάδα προετοιμάζεται για το παραδοσιακό σούβλισμα του αρνιού. Το αρνίσιο κρέας είναι από τα αγαπημένα των Ελλήνων, καθώς, εκτός από το πασχαλινό τραπέζι, το τρώμε και όλες τις άλλες εποχές του χρόνου…
Ξύλινη ή πλαστική επιφάνεια κοπής κρεάτων; Ποια είναι η πιο υγιεινή επιλογή; Ξύλο ή πλαστικό; Ποιο υλικό είναι καλύτερο για επιφάνεια κοπής όταν θέλουμε να τεμαχίσουμε το κρέας μας προτού το μαγειρέψουμε; Αυτό το ερώτημα προέκυψε επιτακτικό, μετά την ανάπτυξη…
Τι είναι και γιατί αξίζει να το εντάξουμε στη διατροφή μας! Το μοσχάρι Black Angus θεωρείται μια από τις καλύτερες φυλές βοοειδών στον κόσμο, με την ονομασία του να είναι πια συνώνυμη της ανώτερης ποιότητας σε βόειο κρέας. Προέρχεται από…
Οι καλύτερες μπριζόλες για ψήσιμο στη σχάρα Με τον ευρύ όρο μπριζόλες αναφερόμαστε σε μια σειρά από κοπές κρεάτων – κυρίως μοσχάρι και χοιρινό. Πρόκειται για εξαιρετικά εύγευστα κομμάτια κρέατος, τα οποία αγαπούν ιδιαίτερα το ψήσιμο στη σχάρα. Έχουν όμως…
Ως βιομηχανική μονάδα μεγάλου μεγέθους, αντιλαμβανόμαστε και αναλογιζόμαστε πλήρως τη θέση μας στον κύκλο της αειφόρου ανάπτυξης, αναπόσπαστο και ζωτικό μέρος του οποίου είναι φυσικά και το περιβάλλον. Υπό αυτή την έννοια, είμαστε απολύτως προσανατολισμένοι στην εφαρμογή πρακτικών που εξασφαλίζουν…
Το χοιρινό είναι το δεύτερο σε κατανάλωση είδος κρέατος στον κόσμο. Κι ενώ είναι τόσο δημοφιλές είδος κρέατος, πολλοί άνθρωποι μπερδεύονται σχετικά με την ταξινόμησή του ως κόκκινο ή λευκό κρέας. Σε αυτό το άρθρο εξετάζουμε αν το χοιρινό πρέπει…
Πόσο διάστημα μπορώ να διατηρήσω το κοτόπουλο ως νωπό ή μαγειρεμένο, στο ψυγείο και την κατάψυξη; Η συντήρηση των τροφίμων, και ειδικά του κρέατος, είναι κάτι που μας απασχολεί στην καθημερινότητά μας. Θέλουμε το κρέας που καταναλώνουμε να είναι θρεπτικό,…
Κρέατα Αττικής, Βουδούρης-Κώνστας: Δυναμική εισαγωγή στον τομέα της παραγωγής κρεατοσκευασμάτων Η βιομηχανική μονάδα, Κρέατα Αττικής, Βουδούρης-Κώνστας, με έδρα το Μοσχάτο Αττικής, είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής κρεάτων στην Ελλάδα, διαθέτοντας πάνω από 3.500 τόνους/μήνα σε επιχειρήσεις και σε επαγγελματίες, ανά την…