Βιολογικά προϊόντα

28 Αυγ: Βιολογικά προϊόντα στην ΕΕ

Η διείσδυση των βιολογικών προϊόντων στην αγορά της ΕΕ – Ποιες χώρες έχουν μεγαλύτερο μερίδιο, ποιες υστερούν και ποιο είναι εκείνο το προϊόν που κυριαρχεί σε ζήτηση! Η βιολογική καλλιέργεια αποτελεί ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα της γεωργίας της ΕΕ, ως άμεσο…

κοτόπουλο ποιότητα

26 Ιούλ: Κοτόπουλο: Πώς θα καταλάβετε αν είναι φρέσκο

Οι Έλληνες αγαπάμε πολύ το κρέας. Το 2013 καταναλώναμε κατά μέσο όρο 100 κιλά κρέας το χρόνο, κάτι που μας κατέτασσε έβδομους στον κόσμο σε κατανάλωση κρέατος. Από τότε, και εξαιτίας ίσως και της οικονομικής κρίσης που ακολούθησε, η κατανάλωση…

εξέλιξη παραγωγής γάλακτος και κρέατος τα επόμενα χρόνια

07 Ιούλ: Προοπτική γεωργικού τομέα 2020-30

προοπτικη του γεωργικου τομεα της ΕΕ για τη δεκαετία 2020-30 : στόχοι βιωσιμότητας και αειφόρου ανάπτυξης που επηρεάζουν το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα κατά μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας Οι στόχοι της βιωσιμότητας και οι μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών αναμένεται…

Τρώγεται το κρέας ωμό

08 Ιούν: Είναι ασφαλές να τρώμε το κρέας ωμό;

Τα τελευταία χρόνια, σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι της μόδας η κατανάλωση ωμών ψαριών και θαλασσινών. Ιαπωνικά εστιατόρια που σερβίρουν sushi και sashimi, περουβιανά που σερβίρουν ceviche, γαλλικά που σερβίρουν tartare, ιταλικά με σπεσιαλιτέ τους το carpaccio. Τα ψάρια όμως…

Koπές μοσχαρίσιου κρέατος

17 Μαΐ: Κοπές μοσχαρίσιου κρέατος

Το μοσχαρίσιο κρέας κατηγοριοποιείται ως κόκκινο κρέας – ένας όρος που αναφέρεται στο κρέας των θηλαστικών, ένα κρέας που περιέχει υψηλότερες ποσότητες σιδήρου από το κρέας των πουλερικών και των ψαριών, για παράδειγμα. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα, ειδικά…

Κρέατα Αττικής - βιομηχανία κρεάτων - Μοσχάτο

20 Απρ: Αφιέρωμα στην εταιρεία μας από την ICAP

Κρέατα Αττικής, Βουδούρης-Κώνστας A.E.: Η εντυπωσιακή μετεξέλιξη και η σταθερή ανοδική πορεία που καθιέρωσαν την εταιρεία ως τον μεγαλύτερο προμηθευτή κρεάτων στην Ελλάδα H ιστορία της εταιρείας Κρέατα Αττικής, Βουδούρης-Κώνστας Α.Ε. είναι άκρως εντυπωσιακή και ο ορισμός της μετεξέλιξης στη…

4

12 Μαρ: Νωπά και κατεψυγμένα κρέατα

“Δεν υπάρχει πελάτης τόσο μεγάλος που να μην μπορούμε να εξυπηρετήσουμε και τόσο μικρός που να μην μας ενδιαφέρει.” Ποικιλία σε νωπά, κατεψυγμένα και συσκευασμένα κρέατα, με δυνατότητα διάθεσης σε όλη την Αττική και σε μεγάλο μέρος της Ελλάδας Η…

Κτηνοτροφία και περιβάλλον

26 Φεβ: Κτηνοτροφία και περιβάλλον

Πώς ωφελεί η κτηνοτροφία το περιβάλλον και ποια είναι η πραγματική συμβολή που έχει στα αέρια του θερμοκηπίου; Η σημασία της ισορροπημένης διατροφής και των βέλτιστων πρακτικών για πιο φιλική εκτροφή και καλλιέργεια Η κτηνοτροφία και η βιομηχανία του κρέατος…

3_2_1920x485

21 Ιαν: Η θρεπτική αξία του χοιρινού

Το κρέας αποτελεί βασικό συστατικό στη διατροφή των Ελλήνων. Εδώ και αρκετές δεκαετίες βρισκόμαστε σταθερά στην πρώτη δεκάδα των λαών με την μεγαλύτερη ημερήσια κατανάλωση κρέατος ανά άτομο. Αν και γενικά συνιστάται η αποφυγή της υπερβολικής κατανάλωσης κρέατος, ωστόσο, η…