μαρινάρισμα κρέας

05 Νοέ: Η αξία του μαριναρίσματος των κρεάτων πριν από το μαγείρεμα

Η μαρινάδα είναι μια σύνθεση από υγρά, μπαχαρικά και αρωματικά βότανα που χρησιμοποιείται για να αρωματίσει και να μαλακώσει το κρέας πριν από το μαγείρεμα. Κατά τη διαδικασία αυτή, τα κομμάτια του κρέατος (ή του ψαριού) εμβαπτίζονται στη μαρινάδα για…

ζουμερό κρέας μυστικά

27 Σεπ: Η σημασία της ξεκούρασης του κρέατος μετά το ψήσιμο

Πρέπει όντως να αφήνουμε το κρέας που μόλις ψήσαμε να ξεκουραστεί για μερικά λεπτά προτού το κόψουμε και το καταναλώσουμε; Η απάντηση είναι ,ναι, και σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζουμε το «γιατί». Για να απολαύσουμε ένα νόστιμο κομμάτι κρέατος…

κρεας σωστη καταναλωση

02 Αυγ: ΚΡΕΑΣ: ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Το κρέας είναι μια πηγή ολοκληρωμένης πρωτεΐνης και ωφέλιμων θρεπτικών συστατικών. Αναλόγως το είδος του, μπορεί να καταναλωθεί μαγειρεμένο, ημιψημένο ή ακόμη και ωμό, αν κάποιος το επιθυμεί και αν ασφαλώς το επιτρέπει το είδος του κρέατος. Στη μαγειρεμένη του…

Copy of Συσκευασία τροποποιημένης ατμόσφαιρας

19 Μάι: Συσκευασία Τροποποιημένης Ατμόσφαιρας: Τι είναι και ποια τα οφέλη της

Στη βιομηχανία τροφίμων η παράταση της ζωής του φρέσκου τροφίμου είναι κρίσιμης σημασίας για την εφοδιαστική αλυσίδα, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η πολύ μεγάλη ζήτηση, με ελαχιστοποίηση των απωλειών στις πρώτες ύλες. Για να μην χαλάνε γρήγορα τα τρόφιμα και να…

Κρεατοσκευάσματα Κρέατα Αττικής

06 Φεβ: Κρεατοσκευάσματα και συσκευασμένο κρέας: πλεονεκτήματα και τι να προσέχουμε

Τα συσκευασμένα κρέατα και προϊόντα κρέατος είναι μία τάση που κερδίζει διαρκώς και το ελληνικό καταναλωτικό κοινό. Ο λόγος για αυτή την εξέλιξη είναι αφενός η ευκολία που προσφέρει η τυποποίηση, κι αφετέρου η «διαφάνεια» στη σήμανση αυτών των προϊόντων….

διασφάλιση ποιότητας τροφίμων - κρέατος

29 Νοέ: Ασφάλεια τροφίμων και διασφάλιση ποιότητας στη βιομηχανία κρέατος

Η διασφάλιση ποιότητας στη βιομηχανία τροφίμων γενικά αφορά μια σειρά από κανόνες, πρότυπα, ελέγχους και διαδικασίες που εφαρμόζονται προκειμένου να διασφαλισθεί ότι το τελικό προϊόν που φτάνει στο πιάτο του καταναλωτή είναι ασφαλές προς βρώση. Αυτό επιτυγχάνεται με την τήρηση…

grass-fed

27 Οκτ: Grain-fed, Grass-fed και Grass-finished μοσχαρίσιο κρέας

Yπάρχει διαφορά στην ποιότητα και τη θρεπτική του αξία; Οι ξενικοί αυτοί όροι αναφέρονται απλώς στο είδος της διατροφής των ζώων που φτάνουν στο πιάτο μας. Σε ό,τι αφορά τα βοοειδή, υπάρχουν τρία είδη, αναφορικά με το πώς έχουν τραφεί:…

1

30 Σεπ: ΠΕΝΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΕΙΔΗ ΚΡΕΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ

ΠΕΝΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΕΙΔΗ ΚΡΕΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ Το κρέας είναι μία από τις πιο δημοφιλείς τροφές στον κόσμο. Οι άνθρωποι κατανάλωναν κρέας σχεδόν από τη στιγμή που περπάτησαν στον πλανήτη και, εξακολουθούν να το περιλαμβάνουν…

αξία πρωτεΐνης διατροφή

14 Ιούλ: Η αξία της πρωτεΐνης στη διατροφή μας

Η πρωτεΐνη είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για τον ανθρώπινο οργανισμό. Κάθε κύτταρο  του σώματός μας – μύες, ιστοί, όργανα, δέρμα, οστά, μαλλιά, νύχια – περιέχει έναν τουλάχιστον από τους πάνω από 10 χιλιάδες τύπους πρωτεΐνης που έχουν ανιχνευθεί. Δεν…