προϊόντα λιανικής Βουδούρης Κώνστας

06 Φεβ: Κρεατοσκευάσματα και συσκευασμένο κρέας: πλεονεκτήματα και τι να προσέχουμε

Τα συσκευασμένα κρέατα και προϊόντα κρέατος είναι μία τάση που κερδίζει διαρκώς και το ελληνικό καταναλωτικό κοινό. Ο λόγος για αυτή την εξέλιξη είναι αφενός η ευκολία που προσφέρει η τυποποίηση, κι αφετέρου η «διαφάνεια» στη σήμανση αυτών των προϊόντων….

διασφάλιση ποιότητας τροφίμων - κρέατος

29 Νοέ: Ασφάλεια τροφίμων και διασφάλιση ποιότητας στη βιομηχανία κρέατος

Η διασφάλιση ποιότητας στη βιομηχανία τροφίμων γενικά αφορά μια σειρά από κανόνες, πρότυπα, ελέγχους και διαδικασίες που εφαρμόζονται προκειμένου να διασφαλισθεί ότι το τελικό προϊόν που φτάνει στο πιάτο του καταναλωτή είναι ασφαλές προς βρώση. Αυτό επιτυγχάνεται με την τήρηση…

grass-fed

27 Οκτ: Grain-fed, Grass-fed και Grass-finished μοσχαρίσιο κρέας

Yπάρχει διαφορά στην ποιότητα και τη θρεπτική του αξία; Οι ξενικοί αυτοί όροι αναφέρονται απλώς στο είδος της διατροφής των ζώων που φτάνουν στο πιάτο μας. Σε ό,τι αφορά τα βοοειδή, υπάρχουν τρία είδη, αναφορικά με το πώς έχουν τραφεί:…

1

30 Σεπ: ΠΕΝΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΕΙΔΗ ΚΡΕΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ

ΠΕΝΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΕΙΔΗ ΚΡΕΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ Το κρέας είναι μία από τις πιο δημοφιλείς τροφές στον κόσμο. Οι άνθρωποι κατανάλωναν κρέας σχεδόν από τη στιγμή που περπάτησαν στον πλανήτη και, εξακολουθούν να το περιλαμβάνουν…

αξία πρωτεΐνης διατροφή

14 Ιούλ: Η αξία της πρωτεΐνης στη διατροφή μας

Η πρωτεΐνη είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για τον ανθρώπινο οργανισμό. Κάθε κύτταρο  του σώματός μας – μύες, ιστοί, όργανα, δέρμα, οστά, μαλλιά, νύχια – περιέχει έναν τουλάχιστον από τους πάνω από 10 χιλιάδες τύπους πρωτεΐνης που έχουν ανιχνευθεί. Δεν…

κατανάλωση κρέατος ανά τον κόσμο

29 Ιούν: Κρέας: Κατανάλωση ανά τον κόσμο

Το κρέας είναι μέρος της διατροφής του ανθρώπου από τους προϊστορικούς χρόνους. Η  εξημέρωση ζώων για γάλα και κρέας είχε υπάρξει καθοριστικός παράγοντας στη δημιουργία πιο σταθερών οικισμών από το 10.000 π.Χ. και εξής. Οι ανθρωπολόγοι πιστεύουν ότι η αυξημένη…

Στιγμιότυπο οθόνης (574)

18 Μάι: Χοιρινό κρέας: Κοπές και μαγείρεμα

Οι βασικές κοπές του χοιρινού κρέατος και πώς να τις μαγειρέψετε Το χοιρινό κρέας είναι ένα από τα αγαπημένα κρέατα των Ελλήνων. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα, μέχρι και το 2017 ήταν το πρώτο σε κατανάλωση κρέας – από το 2018…

Πόλεμος Ουκρανία - τρόφιμα

27 Απρ: Πόλεμος στην Ουκρανία και τρόφιμα σε ΕΕ

Πώς επηρεάζεται η διαθεσιμότητα και το κόστος αγροδιατροφικών προϊόντων στην ευρωπαϊκή αγορά εξαιτίας των νέων συνθηκών; Η στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας έχει αναστατώσει σημαντικά τις παγκόσμιες γεωργικές αγορές. Αυτό έχει δημιουργήσει μεγαλύτερη αβεβαιότητα σχετικά με τη μελλοντική…

διατροφική αξία αρνίσιου κρέατος

18 Απρ: Αρνίσιο κρέας: Διατροφική αξία και οφέλη

Καθώς πλησιάζει η Κυριακή του Πάσχα, όλη η Ελλάδα προετοιμάζεται για το παραδοσιακό σούβλισμα του αρνιού. Το αρνίσιο κρέας είναι από τα αγαπημένα των Ελλήνων, καθώς, εκτός από το πασχαλινό τραπέζι, το τρώμε και όλες τις άλλες εποχές του χρόνου…

επιφάνεια κοπής κρεάτων

14 Μαρ: Κόψιμο κρεάτων: Σε ξύλο ή πλαστικό;

Ξύλινη ή πλαστική επιφάνεια κοπής κρεάτων; Ποια είναι η πιο υγιεινή επιλογή; Ξύλο ή πλαστικό; Ποιο υλικό είναι καλύτερο για επιφάνεια κοπής όταν θέλουμε να τεμαχίσουμε το κρέας μας προτού το μαγειρέψουμε; Αυτό το ερώτημα προέκυψε επιτακτικό, μετά την ανάπτυξη…