χοιρινό κοπές μαγείρεμα

18 Μαΐ: Χοιρινό κρέας: Κοπές και μαγείρεμα

Οι βασικές κοπές του χοιρινού κρέατος και πώς να τις μαγειρέψετε Το χοιρινό κρέας είναι ένα από τα αγαπημένα κρέατα των Ελλήνων. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα, μέχρι και το 2017 ήταν το πρώτο σε κατανάλωση κρέας – από το 2018…

τιμές στα προϊόντα εξαιτίας πολέμου της Ρωσίας

27 Απρ: Πόλεμος στην Ουκρανία και τρόφιμα σε ΕΕ

Πώς επηρεάζεται η διαθεσιμότητα και το κόστος αγροδιατροφικών προϊόντων στην ευρωπαϊκή αγορά εξαιτίας των νέων συνθηκών; Η στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας έχει αναστατώσει σημαντικά τις παγκόσμιες γεωργικές αγορές. Αυτό έχει δημιουργήσει μεγαλύτερη αβεβαιότητα σχετικά με τη μελλοντική…

Αρνί - θρεπτικές ιδιότητες

18 Απρ: Αρνίσιο κρέας: Διατροφική αξία και οφέλη

Καθώς πλησιάζει η Κυριακή του Πάσχα, όλη η Ελλάδα προετοιμάζεται για το παραδοσιακό σούβλισμα του αρνιού. Το αρνίσιο κρέας είναι από τα αγαπημένα των Ελλήνων, καθώς, εκτός από το πασχαλινό τραπέζι, το τρώμε και όλες τις άλλες εποχές του χρόνου…

επιφάνεια κοπής - ποια είναι καλύτερη

14 Μαρ: Κόψιμο κρεάτων: Σε ξύλο ή πλαστικό;

Ξύλινη ή πλαστική επιφάνεια κοπής κρεάτων; Ποια είναι η πιο υγιεινή επιλογή; Ξύλο ή πλαστικό; Ποιο υλικό είναι καλύτερο για επιφάνεια κοπής όταν θέλουμε να τεμαχίσουμε το κρέας μας προτού το μαγειρέψουμε; Αυτό το ερώτημα προέκυψε επιτακτικό, μετά την ανάπτυξη…

Black Angus (2)

23 Φεβ: Black Angus, το «μαρμάρινο» βόειο κρέας

Τι είναι και γιατί αξίζει να το εντάξουμε στη διατροφή μας! Το μοσχάρι Black Angus θεωρείται μια από τις καλύτερες φυλές βοοειδών στον κόσμο, με την ονομασία του να είναι πια συνώνυμη της ανώτερης ποιότητας σε βόειο κρέας. Προέρχεται από…

Copy of μπριζόλες σχάρα

01 Φεβ: Κοπές για ψήσιμο στη σχάρα

Οι καλύτερες μπριζόλες για ψήσιμο στη σχάρα Με τον ευρύ όρο μπριζόλες αναφερόμαστε σε μια σειρά από κοπές κρεάτων – κυρίως μοσχάρι και χοιρινό. Πρόκειται για εξαιρετικά εύγευστα κομμάτια κρέατος, τα οποία αγαπούν ιδιαίτερα το ψήσιμο στη σχάρα. Έχουν όμως…

Πιστοποιητικό αειφορίας (1)

03 Ιαν: Πιστοποιητικό Αειφορίας

Ως βιομηχανική μονάδα μεγάλου μεγέθους, αντιλαμβανόμαστε και αναλογιζόμαστε πλήρως τη θέση μας στον κύκλο της αειφόρου ανάπτυξης, αναπόσπαστο και ζωτικό μέρος του οποίου είναι φυσικά και το περιβάλλον. Υπό αυτή την έννοια, είμαστε απολύτως προσανατολισμένοι στην εφαρμογή πρακτικών που εξασφαλίζουν…

χοιρινό κρέας κόκκινο ή λευκό (1)

06 Δεκ: Χοιρινό: Λευκό ή κόκκινο κρέας;

Το χοιρινό είναι το δεύτερο σε κατανάλωση είδος κρέατος στον κόσμο. Κι ενώ είναι τόσο δημοφιλές είδος κρέατος, πολλοί άνθρωποι μπερδεύονται σχετικά με την ταξινόμησή του ως κόκκινο ή λευκό κρέας. Σε αυτό το άρθρο εξετάζουμε αν το χοιρινό πρέπει…

Συντήρηση κοτόπουλου σε ψυγείο και κατάψυξη

29 Οκτ: Συντήρηση και διατήρηση κοτόπουλου

Πόσο διάστημα μπορώ να διατηρήσω το κοτόπουλο ως νωπό ή μαγειρεμένο, στο ψυγείο και την κατάψυξη; Η συντήρηση των τροφίμων, και ειδικά του κρέατος, είναι κάτι που μας απασχολεί στην καθημερινότητά μας. Θέλουμε το κρέας που καταναλώνουμε να είναι θρεπτικό,…

Κρεατοσκευάσματα Βουδούρης Κώνστας

08 Οκτ: Παραγωγή κρεατοσκευασμάτων

Κρέατα Αττικής, Βουδούρης-Κώνστας: Δυναμική εισαγωγή στον τομέα της παραγωγής κρεατοσκευασμάτων Η βιομηχανική μονάδα, Κρέατα Αττικής, Βουδούρης-Κώνστας, με έδρα το Μοσχάτο Αττικής, είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής κρεάτων στην Ελλάδα, διαθέτοντας πάνω από 3.500 τόνους/μήνα σε επιχειρήσεις και σε επαγγελματίες, ανά την…