1

30 Σεπ: ΠΕΝΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΕΙΔΗ ΚΡΕΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ

ΠΕΝΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΕΙΔΗ ΚΡΕΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ Το κρέας είναι μία από τις πιο δημοφιλείς τροφές στον κόσμο. Οι άνθρωποι κατανάλωναν κρέας σχεδόν από τη στιγμή που περπάτησαν στον πλανήτη και, εξακολουθούν να το περιλαμβάνουν…

αξία πρωτεΐνης διατροφή

14 Ιούλ: Η αξία της πρωτεΐνης στη διατροφή μας

Η πρωτεΐνη είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για τον ανθρώπινο οργανισμό. Κάθε κύτταρο  του σώματός μας – μύες, ιστοί, όργανα, δέρμα, οστά, μαλλιά, νύχια – περιέχει έναν τουλάχιστον από τους πάνω από 10 χιλιάδες τύπους πρωτεΐνης που έχουν ανιχνευθεί. Δεν…

κατανάλωση κρέατος ανά τον κόσμο

29 Ιούν: Κρέας: Κατανάλωση ανά τον κόσμο

Το κρέας είναι μέρος της διατροφής του ανθρώπου από τους προϊστορικούς χρόνους. Η  εξημέρωση ζώων για γάλα και κρέας είχε υπάρξει καθοριστικός παράγοντας στη δημιουργία πιο σταθερών οικισμών από το 10.000 π.Χ. και εξής. Οι ανθρωπολόγοι πιστεύουν ότι η αυξημένη…

Στιγμιότυπο οθόνης (574)

18 Μάι: Χοιρινό κρέας: Κοπές και μαγείρεμα

Οι βασικές κοπές του χοιρινού κρέατος και πώς να τις μαγειρέψετε Το χοιρινό κρέας είναι ένα από τα αγαπημένα κρέατα των Ελλήνων. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα, μέχρι και το 2017 ήταν το πρώτο σε κατανάλωση κρέας – από το 2018…

Πόλεμος Ουκρανία - τρόφιμα

27 Απρ: Πόλεμος στην Ουκρανία και τρόφιμα σε ΕΕ

Πώς επηρεάζεται η διαθεσιμότητα και το κόστος αγροδιατροφικών προϊόντων στην ευρωπαϊκή αγορά εξαιτίας των νέων συνθηκών; Η στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας έχει αναστατώσει σημαντικά τις παγκόσμιες γεωργικές αγορές. Αυτό έχει δημιουργήσει μεγαλύτερη αβεβαιότητα σχετικά με τη μελλοντική…

διατροφική αξία αρνίσιου κρέατος

18 Απρ: Αρνίσιο κρέας: Διατροφική αξία και οφέλη

Καθώς πλησιάζει η Κυριακή του Πάσχα, όλη η Ελλάδα προετοιμάζεται για το παραδοσιακό σούβλισμα του αρνιού. Το αρνίσιο κρέας είναι από τα αγαπημένα των Ελλήνων, καθώς, εκτός από το πασχαλινό τραπέζι, το τρώμε και όλες τις άλλες εποχές του χρόνου…

επιφάνεια κοπής κρεάτων

14 Μαρ: Κόψιμο κρεάτων: Σε ξύλο ή πλαστικό;

Ξύλινη ή πλαστική επιφάνεια κοπής κρεάτων; Ποια είναι η πιο υγιεινή επιλογή; Ξύλο ή πλαστικό; Ποιο υλικό είναι καλύτερο για επιφάνεια κοπής όταν θέλουμε να τεμαχίσουμε το κρέας μας προτού το μαγειρέψουμε; Αυτό το ερώτημα προέκυψε επιτακτικό, μετά την ανάπτυξη…

black angus μαρμάρινο κρέας

23 Φεβ: Black Angus, το «μαρμάρινο» βόειο κρέας

Τι είναι και γιατί αξίζει να το εντάξουμε στη διατροφή μας! Το μοσχάρι Black Angus θεωρείται μια από τις καλύτερες φυλές βοοειδών στον κόσμο, με την ονομασία του να είναι πια συνώνυμη της ανώτερης ποιότητας σε βόειο κρέας. Προέρχεται από…

ψήσιμο στη σχάση κοπές

01 Φεβ: Κοπές για ψήσιμο στη σχάρα

Οι καλύτερες μπριζόλες για ψήσιμο στη σχάρα Με τον ευρύ όρο μπριζόλες αναφερόμαστε σε μια σειρά από κοπές κρεάτων – κυρίως μοσχάρι και χοιρινό. Πρόκειται για εξαιρετικά εύγευστα κομμάτια κρέατος, τα οποία αγαπούν ιδιαίτερα το ψήσιμο στη σχάρα. Έχουν όμως…

πιστοποιητικό αειφορίας κρέατα αττικής

03 Ιαν: Πιστοποιητικό Αειφορίας

Ως βιομηχανική μονάδα μεγάλου μεγέθους, αντιλαμβανόμαστε και αναλογιζόμαστε πλήρως τη θέση μας στον κύκλο της αειφόρου ανάπτυξης, αναπόσπαστο και ζωτικό μέρος του οποίου είναι φυσικά και το περιβάλλον. Υπό αυτή την έννοια, είμαστε απολύτως προσανατολισμένοι στην εφαρμογή πρακτικών που εξασφαλίζουν…